Be kategorijos, Naujienos, Straipsniai, Tinklaraštis

2017 metų puslapių kūrimo tendencijos

2017 metų puslapių kūrimo tendencijos

Kiekvienais metais internetinių puslapių kūrimas vis keičiasi, tobulėja. Tad norint neatsilikti nuo vyraujančių tendencijų, klientų poreikių, būtina nuolatos analizuoti ir sekti internetinių puslapių sprendimų pasikeitimus. 2017 metais didžioji dalis sprendimų išlieka, kas ir buvo aktualu 2016 metais svetainių kūrime, tačiau kai kurie sprendimai vis labiau įsitvirtina ir tampa funkcionalios ir šiuolaikiškos internetinės svetainės standartu.

Dingsta svetainės įrėminimas

Prieš keletą metu buvo nusistovėjęs standartas, kad svetainės informacija yra patalpinama į tam tikrus rėmus, naudojamas foninis paveikslėlis. Toks sprendimas pamažu taikomas vis rečiau, o jį pakeičia informacijos išdėstymas per visą ekraną, tiesiog paliekant baltą foną.

Internetinis puslapis tampa matomas per visą ekraną

Šiuo metu vis daugiau svetainių pagrindiniame puslapyje pasirenką naudoti vieną didelę nuotrauką ar keletą besikeičiančių nuotraukų per visą ekrano didį. Taip pat šis sprendimas gali būti taikomas ir vidiniuose svetainės puslapiuose. Toks sprendimas internetiniam puslapiui priduoda solidumo ir suintriguoja klientą peržiūrėti daugiau informacijos.

Minimalistinis internetinės svetainės dizainas

Ši tendencija puslapių kūrime aiškiai buvo matoma ir 2016 metais. Tai stengiamasi neperkrauti puslapio, o jį padaryti kuo paprastesnį ir lengvai skaitoma. Yra atsisakoma perteklinės informacijos, naudojama daugiau tuščios vietos.

Vieno puslapio svetainės

Jei norite pristatyti tik vieną produktą, ar įmonę kuri neturi labai daug informacijos toks sprendimas tampa vis populiaresnis. Tai puslapio meniu skiltys suskirsto visą informaciją viename internetiniame puslapyje. Paspaudus norimą menių tiesiog paslenkate žemyn kur yra matoma norimą skiltis. Toks sprendimas adaptuotas pagal socialinių tinklų patirtį, kaip visą informaciją galime pasiekti tiesiog slenkant į apačią.

Didelio šrifto naudojimas informacijos išrikinimui

Nors svetainės tampa minimalistinėmis ir stengiamasi neperkrauti nereikalingais elementais, tam tikrose vietose panaudoti didelį šriftą yra rekomenduotina. Toks sprendimas puikiai tinka akcentuoti tam tikras puslapio skiltis. Svetainė nėra perkrauta, bet leidžia sukoncentruoti vartotojo dėmesį ties Jums svarbiais aspektais.

Prisitaikantis puslapio dizainas

Tai jau tapę profesionalios svetainės standartu. Vis daugiau vartotojų naudojasi mobiliaisiais įrenginiais, tad kad puslapį būtų lengva naudoti per mobilų įrenginį jis turi būti prisitaikantis. Šio svetainės funkcionalumo taip pat reikalauja Google atnaujintas paieškos algoritmas. Google yra oficialiai paskelbusi, kad prisitaikantis puslapiai prie mobilių įrenginių bus geriau reitinguojami.

Taigi, dabartinis puslapis turi būti prisitaikantis prie įvairių įrenginių su minimalistiniu, ekrano pločio dizainu. Informacija pateikiama susisteminta, kertinėms skiltis naudojamas didesnis šriftas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *